zaterdag 14 mei 2016

Vrije tekst : Erge levens

Ik wil het graag hebben over erge levens.  Mensen vinden vaak van zichzelf dat ze een erg leven lijden, maar dat is niets in vergelijking met voorwerpen. 
Om te beginnen worden veel voorwerpen in een giftige fabriek gemaakt, warmte van hun moeder krijgen ze niet, want zij is een machine. Vervolgens worden ze in een stinkende container gegooid.
Afgezien van dat, lijden sigaretten nog erger, eerst steken ze hun kop in brand, dan zuigen ze aan zijn kont (nog een reden om te stoppen met roken).  
Ook valiezen lijden erg, ze snijden hun open, proppen hem te vol waardoor ze er op gaan zitten en springen terwijl iemand anders hem weer dicht naait. Als de eigenaar hem meeneemt op het vliegtuig, wordt hij eerst nog eens overal meegesleurd, als hij ingecheckt wordt, krijgt hij op de loopband even rust, maar die is niet van lange duur, dan worden ze op elkaar gestapeld ( ocharme de onderste). Tenslotte mogen ze de hele vlucht kou lijden in de kofferruimte.
Bananen hebben het ook niet erg getroffen.  Ze trekken hun vel eraf en dan eten ze hem op. Gelukkig kan een banaan zich al eens troosten met drugs die de Zuid-Amerikanen al eens zo naar Europa proberen te smokkelen.
Sommige filosofen zouden graag een grasspriet zijn, altijd in de natuur, geen zorgen… de werkelijkheid is anders.  Telkens ze weer een hoofd hebben, wordt dat weer afgesneden.  Bovendien worden de sprietjes vaak bewerkt met meststof, Jakkes!
Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat bespaar ik jullie.  Ik wil alleen maar duidelijk maken dat je geen zelfmedelijden moet hebben. In tegenstelling tot groenten word je tenminste heel gelaten. THE GOOD LIFE!

Redacteur : Iemen

   

1 opmerking:

  1. Mooi Iemen!
    De reden waarom je 'zorg' moet dragen voor alles en iedereen, altijd en overal... !!!

    BeantwoordenVerwijderen