zondag 1 mei 2016

mindfulness met Katrien Roef

                                                                                                                29.04.2016
Hallo allemaal!
Op woensdag of vrijdag krijgen de leerlingen van de 3de graad van Kim gedurende 8 weken mindfulness. Het wordt gegeven door Katrien Roef, de mama van Emer, Mare en Elan.
Tijdens de lessen leren we onze aandacht op 1 ding te focussen. Waarschijnlijk denk je dat dat poepsimpel is, maar dat is heus niet zo. Ook leren we omgaan met piekergedachten.
 Het is erg leuk om dingen op een mindfulmanier te bekijken. Je ontdekt er van alles door. We kregen bv. een appel en moesten die op een mindfulmanier opeten. Doordat je dat doet ontdek je heel veel verschillende smaken.
 Bij mindfulness is het belangrijk dat je al je voertuigen gebruikt. Als je niet weet wat je voertuigen zijn, ik leg het je uit.
Voertuig 1: je mond. Je gebruikt je mond om alle smaken van bv. een appel te proeven. In je mond heb je 2 dingen die je daarbij helpen. Namelijk je tanden, je tanden kauwen alles samen zodat je het vervolgens gemakkelijk kunt doorslikken.
Het 2de is de tong, de tong is bij smaken HEEL belangrijk. Op je tong zitten smaakpapillen. Door die smaakpapillen kan jij al de smaken van de appel proeven.
Voertuig 2: Je oren, met je oren kun je alles horen. Soms laat Katrien geluiden afspelen. Dan is het belangrijk dat je je oren gebruikt.
Voertuig 3: Je ogen, dit voertuig is volgens mij super belangrijk. Je gebruikt je ogen om te weten hoe ze eruit zien.
Voertuig 4: Je neus, met je neus ruik je dingen.
Voertuig 5: Je handen, met je handen kan je voelen. Voel het voorwerp zacht of eerder ruw aan??
Zo nu heb je de uitleg over de 5 voertuigen. Eigenlijk is alles binnen de mindfulness geheim dus zal ik maar ophouden. O, ja niks doorvertellen hé?

Roos




Geen opmerkingen:

Een reactie posten