vrijdag 23 september 2016

Verslag strapdag

Vrijdag 16/9/2016 was het geen gewone vrijdag het was strapdag.
Een dag dat we opdrachten krijgen die we met de fiets uitvoeren over heel Vilvoorde.  Toen de schooldag begon werden we in groepen verdeeld en kreeg elke groep een papier met opdrachten.   Vervolgens konden we op onze fiets stappen om te vertrekken .

We fietsten de hele dag , onze groep fietste een heel eind.  Van het Rolleveldpark tot De Drie fonteinen, maar met een hele omweg natuurlijk.  Sommige opdrachten waren redelijk moeilijk zoals : vind minstens 3 symmetrische gebouwen en maak een foto van die gebouwen.
Sommige opdrachten waren dan weer gemakkelijk zoals neem een plant mee van elk van deze biotopen: de weide, de sloot, het park, de berm en zelfs het bos.

De week er na zouden we een plantenpaspoort van elk van deze planten maken. Dus deze opdracht heeft ook nut.  We sloten de strapdag af in het Rolleveldpark waar we gegeten hebben en ook gespeeld.
Veel kinderen bouwden kampen , maar vele van deze kampen werden later weer veroverd door andere kinderen.  Anderen vonden daar helemaal niks aan en speelden op de speeltuin of babbelden even met elkaar.
De kleuters kwamen ook aan en op een bepaald moment speelde ze ook met elkaar.  Iedereen had veel plezier en het werd een dag om niet snel te vergeten.

Kjell

Geen opmerkingen:

Een reactie posten